#Gaza2 Campaign – Dutch


Beste vrienden,

Zoals jullie weten, naderen we de 2e verjaring van het offensief op Gaza door de Israelische Bezetters. Gedurende het 22 dagen durende offensief in 2008-2009, zijn meer dan 1,400 inwoners van Gaza vermoord, een derde ervan waren kinderen en vrouwen.

Menig initiatief is er genomen om de blokkade die Israel op Gaza heeft gelegd te doorbreken sinds Hamas de Gaza Strip in 2006 overgenomen heeft. Een van deze pogingen de blokkade te doorbreken heeft geleid tot de moord op 9 vredesactivisten in Internationale wateren in Mei jl., toen de Israëlische marine het schip de Mavi Marmara heeft aangevallen. Sinds die tijd heeft de internationale gemeenschap een versoepeling van de blokkade geëist. Tevergeefs, Gaza heeft nog steeds een tekort aan medicijnen, basale voeding, elektriciteit en wordt dagelijks gebombardeerd door Israëlische F16’s.

Wij, bewoners van de Wereld, eisen meer dan een versoepeling van de blokkade.

Wij, bewoners van de Wereld, eisen vrijheid voor eenieder in Gaza, bewegingsvrijheid, vrijheid om te exporteren en te importeren, we eisen de volledige opheffing van deze onmenselijke blokkade die elke dag meer levens opeist. Hoe land nog, zullen de mensen in Gaza lijden aan energietekorten? Hoe lang nog, zullen de zieken en patiënten noodzakelijke medicijnen moeten ontberen? Hoe lang nog, zullen de kinderen van Gaza wakker worden van het geluid van gevechtsvliegtuigen? Wanneer, zal de Gaza Strip kunnen (over)leven op haar eigen landbouw en onafhankelijk kunnen zijn van de humanitaire konvooien?

Er vindt een bewustwording plaats. Wij bemerken dit aan de verveelvoudiging van het aantal konvooien en schepen; aan de golf van erkenningen van  Palestina als staat door andere landen; aan de afkeurende oproepen die de NGO’s laten horen aangaande de misère die Israël in stand houdt in Gaza. En dit omdat de informatie wordt verspreid, steed beter en beter.

Derhalve, hebben we besloten om een online campagne te starten op 27 December 2010 om bewustwording te creëren en om de 2e verjaardag van de bloedbaden in Gaza te herdenken.

Het principe is simpel:

– Op Twitter: post of repost tweets aangaande Gaza met de #Gaza2 hashtag.  Het kunnen links zijn, nieuws, feiten of persoonlijke standpunten. @VEPalestine zal intensief gaan posten, dus je kan dit gebruiken als bron voor je posts. Je kunt ook hier klikken om een live feed te verkrijgen van elke post met #Gaza2 op Twitter.

– Verenig je met de  #Gaza2 Campaigners Twitter lijst en volg hen in die groep om zo te beschikken over een grote variëteit aan links om te delen en creëer zo een wijd netwerk.

– Op Facebook, hetzelfde principe. Post en repost links die je over Gaza kunt vinden. Het doel is om gewaarwording te creëren.

– Voeg de Siege Counter toe aan je blog of website:

”http://dreamyhaze.com/GazaCounter/GazaCounter.ashx“
<br /><div style=”text-align: center;”><img src=”http://dreamyhaze.com/GazaCounter/GazaCounter.ashx&#8221; alt=””http://dreamyhaze.com/GazaCounter/GazaCounter.ashx“” /></div><br /></html>

– Gebruik de volgende afbeelding als profielafbeelding voor je sociale netwerk accounts:


–  Deel deze link met je contacten om zo zoveel mogelijk mensen als mogelijk is, betrokken te krijgen.

Als je suggesties hebt en als je deze pagina wilt vertalen in jouw eigen taal, stuur dan alstublieft een bericht of email aan vepalestine[at]gmail.com.

Het Break the Siege-team

Advertisements

About V&E of Palestine

Palestine has been struggling for Justice for almost a century. But who hears? "Voice & Echoes of Palestine" is meant to present a cross section of the news on Palestine, from a broad base of relevant news sources, with a focus on what Palestinians have to tell us, and the way the world echos them. View all posts by V&E of Palestine

One response to “#Gaza2 Campaign – Dutch

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: